ЈАВЕН ПОВИК за субвенционирање на претпријатија за сертифицирање на ХАЛАЛ систем

мин економија

 

Врз основа на Програмата за конкурентност, иновации и претприемништво за 2019 година, Министерството за економија објави јавен повик за субвенционирање на претпријатија за сертифицирање на ХАЛАЛ систем преку кофинансирање на 60% од докажаните трошоци но не повеќе од 200.000 денари поединечно за секој барател.

Рок за поднесување на барања  е до 16.09.2019.

Повеќе информации на следниот ЛИНК.

Категории

Последни Новости