FITR-MKD-Full-White-1980x715

Јавен конкурс за инструмент за поддршка: Кофинансирани грантови за новоосновани трговски друштва старт-ап и спин-оф – СТАРТАПУВАЈ 3!

  Фондот за иновации на ден 28.04.2021 година, објавува Јавен конкурс за за финансирање под инструмент за поддршка „Кофинансирани грантови за новоосновани трговски друштва старт-ап и спин оф“. Преку овој Инструмент се очекува да се поттикне развој на културата на …..

Повеќе
FITR-MKD-Full-White-1980x715

Јавен повик за финансирање на истражувачки проекти во основните и средните училишта „Предизвик за млади истражувачи #4 – ЗЕЛЕНИ ПРОЕКТИ”

  Фондот за иновации и технолошки развој на 17.03.2021  година објави Јавен повик за финансирање на истражувачки проекти во основните и средните училишта „Предизвик за млади истражувачи #4 – ЗЕЛЕНИ ПРОЕКТИ” Една од целите на современите образовни системи е да ги поттикне …..

Повеќе
FITR-MKD-Full-White-1980x715

Јавен повик Дигитализација на земјоделство

  Фондот за иновации и технолошки развој на ден 16.03.2021 година, го објави јавниот повик за Дигитализација на земјоделство во партнерство со Минстерство за земјоделство, шумарство и водостопанство (МЗШВ) и Програмата за зголемување на пазарната вработливост (ИМЕ). Во рамки на предизвикот „Дигитализација …..

Повеќе
FITR-MKD-Full-White-1980x715

ФИТР јавен повик – инфо сесија и менторска поддршка за потенцијалните апликанти

  #ФИТР објави јавен повик за ко-финансирани грантови во 2021 година, 6 милиони евра за микро, мали и средни компании за технолошки развој за забрзан економски раст. За таа цел Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион преку Бизнис Центарот во …..

Повеќе
FITR-MKD-Full-White-1980x715

Jавен повик за кофинансирани грантови за технолошки развој за забрзан економски раст

  Фондот за иновации и технолошки развој на ден 06.02.2021 година, објави Јавен конкурс за поднесување на предлог-проекти за финансирање под Инструментот за поддршка Кофинансирани грантови за технолошки развој за забрзан економски раст. Целта на овој Инструмент е да се обезбеди …..

Повеќе
Logo Vektor RGB_Web_-01

НАЈАВА за објава на Јавен повик за доделување финансиски средства преку Иновациски ваучери

  Фондот за иновации и технолошки развој најавува дека на 25.09.2020 година ќе објави Јавен повик за доделување финасиски средства преку иновациски ваучери.

Повеќе
Logo Vektor RGB_Web_-01

ЈАВЕН ПОВИК ЗА О2 ПРЕДИЗВИК 2 “СПРАВУВАЊЕ СО КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ“

  Фондот за иновации и технолошки развој Ве повикува да учествувате на вториот „О2 ПРЕДИЗВИК 2“. Во реализацијата на предизвикот ќе се вклучат Министерството за животна средина и просторно планирање (МЖСПП), Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП), Град Скопје, …..

Повеќе
Logo Vektor RGB_Web_-01

Кофинансирани грантови за технолошки развој за надминување на последиците од КОВИД-19

  Фондот за иновации и технолошки развој на 29.05.2020 година објави Јавен повик за кофинасирани грантови за технолошки развој за надминување на последиците од КОВИД-19. Целта на овој Инструмент е да се обезбеди финансиска поддршка за технолошки развој на претпријатија и …..

Повеќе
Logo Vektor RGB_Web_-01

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА ПРЕДЛОГ ПРОЕКТИ преку Инструментот за поддршка – Кофинансирани грантови за комерцијализација на иновации

  Фондот за иновации и технолошки развој го објави вториот повик од Планот за економски раст на Владата (ПЕР), за ко-финансирани грантови за комерцијализација на иновации. Повикот е наменет за сите микро, мали и средни претпријатија и приватни здравствени установи …..

Повеќе
Logo Vektor RGB_Web_-01

Отворен е повикот за третиот UPSHIFT предизвик

  Охрабрени од разултатите од претходните 2 циклуси, CEED Hub Скопје, со задоволство го објавува повикот за третиот циклус на апликации со иновативни идеи за решавање на социјалните проблеми во нашето општество. Бидејќи секојдневно се соочуваме со голем број на општествени …..

Повеќе
Logo Vektor RGB_Web_-01

ЈАВЕН ПОВИК ФИТР – ПРЕДИЗВИК ЗА МЛАДИ ИСТРАЖУВАЧИ

  Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР) и Министерството за образование и наука (МОН) Ве повикуваат да учествувате на Предизвикот за млади истражувачки и истражувачи. Истражувачките проекти треба да бидат од областите на природните и техничките науки. Процесот на истражување …..

Повеќе
Logo Vektor RGB_Web_-01

Јавен повик за финансирање на проекти преку Инструментот за поддршка – Кофинансирани грантови за новоосновани трговски друштва „старт-ап“ и „спин-оф“

  Фондот за иновации и технолошки развој на 22.10.2018 година објави Јавен повик за поднесување предлог проекти за финансирање под Инструментот за поддршка – Кофинансирани грантови за новоосновани трговски друштва „старт-ап“ и „спин-оф“. Инструментот е наменет за финансирање на новоосновани, микро, мали и средни претпријатија …..

Повеќе
Logo Vektor RGB_Web_-01

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА ПРЕДЛОГ ПРОЕКТИ – ФИТР

  Фондот за иновации и технолошки развој на 28.04.2018 година објави Јавен повик за поднесување на предлог проекти за финансиска поддршка преку следниве инструменти за поддршка: Кофинансирани грантови за мали и средни претпријатија со тенденција на брз пораст („Газели“) Кофинансирани грантови за микро …..

Повеќе
Logo Vektor RGB_Web_-01

Фондот за иновации и технолошки развој го објави четвртиот јавен повик за поддршка на предлог проекти

  Фондот за иновации и технолошки развој го објави четвртиот јавен повик за поднесување на предлог проекти за финансирање за инструментите: 1.Инструментот за кофинансирани грантови за новоосновани трговски друштва „старт-ап“ и „спин-оф“ 2.Инструментот за кофинансирани грантови и условени заеми за …..

Повеќе

Категории

Последни Новости