banner-3афпзрр

Објавен повик од ИПАРД II за Диверзификација на фарми и развој на мали бизниси 9,6 милиони евра

  Почитувани, Бизнис Центарот при Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион Ви испраќа информација за објавен повик од ИПАРД програмата за Диверзификација на фарми и развој на мали бизниси.Повикот е објавен од страна на Агенцијата за финансиска поддршка во …..

Повеќе
economy

Јавен повик за пријавување на интерес од страна на угостителски објекти – Министерство за економија

  Согласно програмата за поддршка на домашен туризам за работници со ниски приходи, Министерството за економија објави јавен повик за пријаввуање на интерес од страна на угостителски објекти за сместување за прием на гости кои ќе добијат потврда за одмор …..

Повеќе
FITR-MKD-Full-White-1980x715

Јавен повик за финансирање на истражувачки проекти во основните и средните училишта „Предизвик за млади истражувачи #4 – ЗЕЛЕНИ ПРОЕКТИ”

  Фондот за иновации и технолошки развој на 17.03.2021  година објави Јавен повик за финансирање на истражувачки проекти во основните и средните училишта „Предизвик за млади истражувачи #4 – ЗЕЛЕНИ ПРОЕКТИ” Една од целите на современите образовни системи е да ги поттикне …..

Повеќе
FITR-MKD-Full-White-1980x715

Јавен повик Дигитализација на земјоделство

  Фондот за иновации и технолошки развој на ден 16.03.2021 година, го објави јавниот повик за Дигитализација на земјоделство во партнерство со Минстерство за земјоделство, шумарство и водостопанство (МЗШВ) и Програмата за зголемување на пазарната вработливост (ИМЕ). Во рамки на предизвикот „Дигитализација …..

Повеќе
economy

Јавни повици за грантови од Министерство за економија

  Министерство за економија во рамки на Програмата за  конкурентност, иновации и претприемништво на 10-ти март 2021 година ги објави следните јавни повици: Јавен повик за финансиска поддршка за женско претприемништво – ЛИНК Јавен повик за субвенционирање на микро и …..

Повеќе
economy

Јавни повици за поддршка на туристичкиот сектор од Министерство за економија

  Министерството за економија врз основа на Програмата за развој на туризмот во 20121 година објави јавни повици за поддршка на туристичкиот сектор. Јавен повик за субвенции за дигитализација на туристичко/угостителскиот сектор  – ЛИНК Јавен повик за финансиска поддршка на …..

Повеќе
FITR-MKD-Full-White-1980x715

Jавен повик за кофинансирани грантови за технолошки развој за забрзан економски раст

  Фондот за иновации и технолошки развој на ден 06.02.2021 година, објави Јавен конкурс за поднесување на предлог-проекти за финансирање под Инструментот за поддршка Кофинансирани грантови за технолошки развој за забрзан економски раст. Целта на овој Инструмент е да се обезбеди …..

Повеќе
economy

Јавни повици за грантови

  Министерството за економија на 16-ти ноември 2020 година објави јавни повици за грантови за следните правни лица Јавен повик за кофинансирање на трошоци на занаетчии Јавен повик за издавање на грантови за игротеки Јавен повик за издавање на грантови …..

Повеќе
Logo Vektor RGB_Web_-01

НАЈАВА за објава на Јавен повик за доделување финансиски средства преку Иновациски ваучери

  Фондот за иновации и технолошки развој најавува дека на 25.09.2020 година ќе објави Јавен повик за доделување финасиски средства преку иновациски ваучери.

Повеќе
Logo Vektor RGB_Web_-01

ЈАВЕН ПОВИК ЗА О2 ПРЕДИЗВИК 2 “СПРАВУВАЊЕ СО КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ“

  Фондот за иновации и технолошки развој Ве повикува да учествувате на вториот „О2 ПРЕДИЗВИК 2“. Во реализацијата на предизвикот ќе се вклучат Министерството за животна средина и просторно планирање (МЖСПП), Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП), Град Скопје, …..

Повеќе
economy

ЈАВЕН ПОВИК за финансиска поддршка за зајакнување на конкурентноста на деловните субјекти во текот и во пост COVID 19 периодот

  Министерството за економија објави јавен повик за финансиска поддршка за зајакнување на конкурентноста на деловните субјекти во текот и во пост COVID 19 периодот. Предмет на повикот е доделување на финансиска поддршка за деловните субјекти со цел да се стабилизира …..

Повеќе
economy

ЈАВЕН ПОВИК за поддршка за развивање, одржување и применување социјално прифатливи практики

  Министерството за економија согласно програмата за конкурентност, иновации и претприемништво за 2020 година објави јавен повик за поддршка за развивање, одржување и применување социјално прифатливи практики. Повеќе информации на следниот ЛИНК.

Повеќе
economy

ЈАВЕН ПОВИК за финансиска поддршка за женско претприемништво

  Министерството за економија согласно програмата за конкурентност, иновации и претприемништво за 2020 година, објави јавен повик за финансиска поддршка за женско претприемништво. Предмет на јавниот повик е субвенционирање на претпријатија во сопственост на жени (над 50%) и управувани од жени, …..

Повеќе
economy

ЈАВЕН ПОВИК за поддршка за зголемување на конкурентноста на деловните субјекти од преработувачка индустрија – развој на деловниот субјект, развој на производ и развој на пазар

  Министерството за економија врз основа на програмата за конкурентност, иновации и претприемништво за 2020 година, објави јавен повик за поддршка за зголемување на конкурентноста на деловните субјекти од преработувачка индустрија – развој на деловниот субјект, развој на производ и развој …..

Повеќе
economy

ЈАВЕН ПОВИК за субвенции за туристички цели на селски домаќинства

  Министерството за економија согласно Програмата за развој на туризмот за 2020 година објавиу јавен повик за субвенции за туристички цели на селски домаќинства. Право на учество имаат сите физички лица кои вршат угостителска дејност и кои се категоризирани согласно правилникот …..

Повеќе
economy

ЈАВЕН ПОВИК за пријавување на интерес од страна на угостителските објекти за сместување за прием на гости кои ќе добијат Потврда за одмор на работници со ниски приходи во вредност од 15.000,00 МКД

  Министерството за економија објави јавен повик за пријавување на интерес од страна на угостителските објекти за сместување за прием на гости кои ќе добијат Потврда за одмор на работници со ниски приходи во вредност од 15.000,00 денари. Повеќе информации …..

Повеќе
economy

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПОДДРШКА НА МАНИФЕСТАЦИИ, ПРОЕКТИ И БИЗНИС ФОРУМИ ОД ИНТЕРЕС НА РАЗВОЈОТ НА ТУРИЗМОТ ЗА 2020-та година

  Министерството за економија согласно Програмата за развој на туризмот за 2020 година објави јавен повик за поддршка на манифестации, проекти и бизнис форуми од интерес на развојот на туризмот, за доделување на средства за покривање на трошоци за организација. …..

Повеќе
economy

ЈАВЕН ПОВИК за субвенционирање на трошоци за ангажирање на чираци

  Министерството за економија согласно Програмата за конкурентност, иновации и претприемништво за 2020 година објави јавен повик за субвенционирање на трошоци за ангажирање на чираци од страна на вршители на занаетчиска дејност преку субвенционирање на 75% од докажаните трошоци исплатени …..

Повеќе

ЈАВЕН ПОВИК За кофинансирање на проекти на занаетчиските комори за развој и промоција на занаетчиството

  Министерството за економија објави јавен повик за кофинансирање на проекти на занаетчиските комори за развој и промоција на занаетчиството. Предмет на повикот е кофинансирање на 75% од трошоците за реализација на проекти на занаетчиските комори кои се однесуваат на …..

Повеќе
1 2 3

Категории

Последни Новости