Јавни повици во рамки на Програмата за развој на туризмот за 2023 година

  Министерство за економија објави два јавни повици во рамки на Програмата за развој на туризмот за 2023 година: 1. Јавен повик за финансиска поддршка за женско преприемништво во туризмот Предмет на јавниот повик е субвенционирање на туристички претпријатија во …..

Повеќе

  Фонд за иновации и технолошки развој со нов јавен повик „Кофинансирани грантови за технолошки развој за забрзан економски раст” –5.060.000 евра поддршка за микро, мали и средни компании Целта на повикот е да се поддржат домашните компании да создадат …..

Повеќе

Категории

Последни Новости