Предизвик за воспоставување лаборатории за истражување, креирање и иновативност „МАKERSPACE“

Фондот за иновации и технолошки развој на 29.09.2022 година објави “Предизвик за воспоставување лаборатории за истражување, креирање и иновативност „МАKERSPACE“. Предизвикот за воспоставување на лаборатории за истражување, креирање и иновативност – MAKERSPACE има за цел на младите во заедницата да …..

Повеќе

Јавен повик за финансирање на истражувачки проекти во основните и средните училишта “Предизвик за млади истражувачи 5 – ЗЕЛЕНИ ПРОЕКТИ”

Фондот за иновации и технолошки развој ФИТР на 20.09.2022 година објави јавен повик за финансирање на истражувачки проекти во основните и средните училишта “Предизвик за млади истражувачи 5 – ЗЕЛЕНИ ПРОЕКТИ”. Повикот се однесува на сите основни и средни училишта …..

Повеќе

Категории

Последни Новости