Јавен повик за финансирање на истражувачки проекти во основните и средните училишта „Предизвик за млади истражувачи #4 – ЗЕЛЕНИ ПРОЕКТИ”

  Фондот за иновации и технолошки развој на 17.03.2021  година објави Јавен повик за финансирање на истражувачки проекти во основните и средните училишта „Предизвик за млади истражувачи #4 – ЗЕЛЕНИ ПРОЕКТИ” Една од целите на современите образовни системи е да ги поттикне …..

Повеќе

Јавен повик Дигитализација на земјоделство

  Фондот за иновации и технолошки развој на ден 16.03.2021 година, го објави јавниот повик за Дигитализација на земјоделство во партнерство со Минстерство за земјоделство, шумарство и водостопанство (МЗШВ) и Програмата за зголемување на пазарната вработливост (ИМЕ). Во рамки на предизвикот „Дигитализација …..

Повеќе

Јавни повици за грантови од Министерство за економија

  Министерство за економија во рамки на Програмата за  конкурентност, иновации и претприемништво на 10-ти март 2021 година ги објави следните јавни повици: Јавен повик за финансиска поддршка за женско претприемништво – ЛИНК Јавен повик за субвенционирање на микро и …..

Повеќе

ФИТР јавен повик – инфо сесија и менторска поддршка за потенцијалните апликанти

  #ФИТР објави јавен повик за ко-финансирани грантови во 2021 година, 6 милиони евра за микро, мали и средни компании за технолошки развој за забрзан економски раст. За таа цел Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион преку Бизнис Центарот во …..

Повеќе
Centar za razvoj na pelagoniskiot planski region

Јавни повици за финансиска поддршка на здруженија

    ЈАВЕН ПОВИК за финансиска поддршка на aктивен туризам Министерството за економија врз основа на Програмата за развој на туризмот во 2021 година објави јавен повик за субвенционирање на трошоци за опрема и алати кои ќе помогнат во подобрување …..

Повеќе

Категории

Последни Новости