Јавен конкурс по редовна постапка за Кофинанисрани грантови за новоосновани трговски друштва „старт-ап“и „спин-оф“ 4

  Фондот за иновации и технолошки развој на ден 09.06.2022 година, објави Јавен конкурс за поднесување на предлог – проекти за финансирање под инструментот за поддршка „Кофинансирани грантови за новоосновани трговски друштва старт-ап и спин оф“. Целта на инструментот е …..

Повеќе

ЈАВЕН ПОВИК за субвенции за туристички цели на селски домаќинства

Согласно Програмата за развој на туризмот за 2022 година Министерството за економија објави ЈАВЕН ПОВИК за субвенции за туристички цели на селски домаќинства. Право на учество имаат сите физички лица кои вршат угостителска дејност и се категоризирани согласно Правилникот за …..

Повеќе

ЈАВЕН ПОВИК за финансиска поддршка за женско претприемништво во туризмот

  Согласно Програмата за развој на туризмот за 2022 година Министерството за економија објави ЈАВЕН ПОВИК за финансиска поддршка за женско претприемништво во туризмот. Предмет на јавниот повик е субвенционирање на туристички и угостителски претпријатија во сопственост на жени (над …..

Повеќе

Јавен повик за кофинансирани грантови за технолошки развој за забрзан економски раст

  Фондот за иновации и технолошки развој објави нов јавен повик за кофинансирани грантови за технолошки развој за забрзан економски раст. Целта на повикот е да се поддржат домашните компании да создадат услови за надминување на последиците од економската криза, да …..

Повеќе

Јавен повик за бескаматна кредитна линија за обртни средства за компании погодени од енергетската и економската криза

  Објавен е Јавниот повик за нова бескаматна кредитна линија за компании погодени од енергетската и економската криза. Аплицирањето почнува од 11 мај 2022 година, 09:00 часот и ќе трае 15 дена со електронско поднесување на барања. За кого е …..

Повеќе

Работилница за Паметна Специјализација

  Центарот за развој на Пелагониски плански регион Ве поканува на работилница на тема: „Смарт Специјализација“ , која ќе се одржи во среда на 23.03.2022 година во Хотел Милениум во Битола со почеток од 10:00 часот. Учесниците на оваа работилница …..

Повеќе

ПРOГРАМА ЗА КОНКУРЕНТНОСТ, ИНОВАЦИИ И ПРЕТПРИЕМНИШТВО ЗА 2021 ГОДИНА

ПРOГРАМА ЗА КОНКУРЕНТНОСТ, ИНОВАЦИИ И ПРЕТПРИЕМНИШТВО ЗА 2021 ГОДИНА I Со оваа програма се уредува намената на средствата за конкурентност, иновации и претприемништво во вкупен износ од 68.800.000,00 (описно шеесет и осум милиони и осумстотини илјади) денари и тоа : …..

Повеќе

ЗАКОН ЗА ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА НА ИНВЕСТИЦИИ

Првите два столба од Планот, се спроведуваат преку Законот за финансиска поддршка на инвестиции – Службен весник број 83/2018, број 98/19 и број 124/19 година, додека мерките од третиот столб се спроведуваат преку имплементација на Среднорочната програма за поддршка на мали и средни …..

Повеќе

Претставен ревидираниот Оперативен план за активни програми и мерки за вработување и услуги на пазарот на трудот за 2017 година

  Министерката  за труд и социјална политика Мила Царовска, директорката на Агенцијата за вработување на Република Македонија, Билјана Јовановска и постојаната претставничка на УНДП, Луиза Винтон на конференција за медиумите информираа за усвоените измени на ревидираниот Оперативен план за активни …..

Повеќе
Центар за развој на пелагонискиот плнски регион

Информативни настани на тема: „Можности кои ги нуди ИПАРД Програмата 2014-2020 ”

  Ве покануваме на информативни настани во Пелагонискиот регион на тема: „ Можности кои ги нуди ИПАРД Програмата 2014-2020”, кои ќе се одржат: -1-ви февруари 2017 година со почеток од 11 часот во зградата на општина Прилеп -1-ви февруари 2017 …..

Повеќе

Финансиски инструменти за иновативни проекти достапни за македонските фирми

  Македонските компании можат да ги користат најновите финансиски инструменти за поддршка на иновативни бизниси на Европската инвестициона банка (ЕИБ) за поддршка на мали и средни претпријатија. Се имаат утврдено и категоризирано неколку сегменти за финансирање банки и финансиски посредници, …..

Повеќе

МЕЃУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА “Унапредување на економскиот развој во Пелагонискиот плански регион” и Б2Б СРЕДБИ на компании од регионите на Пелагонија и Измир

  Од 26-ти до 27-ми октомври 2016 година во Битола се одржа Меѓународна конференција “Унапредување на економскиот развој во Пелагонискиот плански регион”и Б2Б средби на компании од регионите на Пелагонија и Измир, организирана од страна на Центарот за развој на …..

Повеќе

Претставување на програмата WEBSEFF и програмата на АППРМ за поддршка на бизнисите од Пелагонискиот регион

На 28-ми септември 2016 година Бизнис Центарот во рамките на Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион организира информативна средба за претставување на финансиски инструменти и фондови за поддршка на бизнисите од Пелагонискиот регион. На оваа средба беше претставена WEBSEFF …..

Повеќе
Центар за развој на пелагонискиот плнски регион

Инфо ден и обука за третиот повик на Фондот за иновации и технолошки развој

  Бизнис Центарот во рамките на Центарот за развој на Пелагонискиот регион Ве поканува на инфо средба  и обука на Фондот за иновации и технолошки развој за објавениот трет повик за инструментот: Кофинансирани грантови за новоосновани трговски друштва  старт-ап и …..

Повеќе

Потпишан нов Договор на финансирање на Бизнис Центарот во рамките на Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион

  На 27-ми мај 2016 година во Скопје свечено беше потпишан новиот Договор за поддршка на Бизнис Центарот во Пелагонискиот регион, помеѓу Министерството за локална самоуправа и Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион. Целта на договорот е поддршка на …..

Повеќе

Иницијатива за пронаоѓање добавувачи од државите од Западен Балкан за германски производни компании

    Германската стопанска комора во Македонија, заедно со останатите регионални комори во соседните земји, германското Здружение за управување со материјали, увоз и логистика (BME е.V.) и Организацијата за меѓународна соработка ГИЦ го организира Б2Б проектот: „Иницијатива за пронаоѓање добавувачи од …..

Повеќе
Logo CRPPR

Можности за поддршка на иновативни проекти во Македонија

  Десет милиони евра вредната кредитна линија на ПроКредит банка за поддршка на мали и средни иновативни компании, промовирана пред неколку недели, е меѓу најновите во низата извори на финансирање на иновативни проекти во Македонија. Кредитната линија произлезе од договорот …..

Повеќе
Промотивен настан - Водич за инвестирање

Промотивен настан – Водич за инвестирање

Центарот за развој на Пелагониски плански регион на 25 јануари 2016 година организираше промотивен настан за Претставување на можности за инвестирање во Пелагонискиот регион. На  промотивниот настан беше  претставен Водичот за инвестирање со збирка на индустриски зони во Пелагонискиот плански …..

Повеќе
Центар за развој на пелагонискиот плнски регион

Претставување на можности за инвестирање во Пелагонискиот регион

Ве информираме дека на 25-ти јануари (понеделник) 2016 година од 12:30 часот во Хотел Милениум во Битола. Ќе се одржи промотивниот  настан за: Претставување на можности за инвестирање во Пелагонискиот регион, во рамките на проектот “Проширување на функциите на Центрите …..

Повеќе
Свечено отворен Бизнис центарот во Пелагонискиот регион

Свечено отворен Бизнис центарот во Пелагонискиот регион

На 8-ми Октомври 2015 година во 11 часот во Хотел Милениум во Битола се одржа Свечено отворање на Бизнис Центарот во Пелагонискиот регион. На овој настан свое обраќање имаа Заменик министерот за локална самоуправа на РМ, г-дин Љупчо Пренџов, Претседателот …..

Повеќе
1 2

Категории

Последни Новости