аврм

Програмата за самовработување – ЈАВЕН ОГЛАС до невработените лица

  Агенцијата за вработување на Република Македонија на 20.02.2017 година објави јавен оглас до невработени лица преку Програмата за самовработување.  Со програмата за самовработување се обезбедува поддршка за: -финансиска и советодавна поддршка за набавка на опрема и/или репроматеријали во висина од …..

Повеќе
CRPPR Logo

ЈАВЕН ПОВИК за избор на најдобри бизнис планови и за започнување на бизнис

  Објавен е јавен повик за „Натпревар во бизнис план“, во рамки на проектот „Интегрирање на етничките малцинства на пазарот на трудот преку поттикнување на нивниот потенцијал за вработување”, финансиран од Европската унија. Ќе бидат наградени вкупно 5 бизнис планови, …..

Повеќе

Фондот за иновации и технолошки развој го објави четвртиот јавен повик за поддршка на предлог проекти

  Фондот за иновации и технолошки развој го објави четвртиот јавен повик за поднесување на предлог проекти за финансирање за инструментите: 1.Инструментот за кофинансирани грантови за новоосновани трговски друштва „старт-ап“ и „спин-оф“ 2.Инструментот за кофинансирани грантови и условени заеми за …..

Повеќе
Ministerstvo za ekonomija na Republiika Makedonija

ЈАВЕН ОГЛАС за надоместување на дел од трошоците за купени и вградени сончеви термални колекторски системи во домаќинства за 2017 година

  Министерството за економија со цел стимулирање на користењето на сончева енергија во РМ, на купувачите на сончеви термални колекторски системи (колектори, резервоар за топла вода и потребна инсталација) кои ќе ги купат и вградат во своите домови по денот …..

Повеќе
Ministerstvo za ekonomija na Republiika Makedonija

ЈАВЕН ОГЛАС за надоместување на дел од трошоците за купени и вградени ПВЦ или алуминиумски прозорци во домаќинствата за 2017 година

  Министертвото за економија со цел стимулирање на користење на користењето на мерката за замена на ПВЦ или алуминиумски прозорци во РМ, на купувачите на ПВЦ или алумуниумски прозорци и потребна инсталација кои ќе ги купат и вградат во своите …..

Повеќе
Центар за развој на пелагонискиот плнски регион

Одржани информативни средби со земјоделци и компании од Пелагониски регион за можностите кои се нудат во новата ИПАРД програма 2014-2020

  На 1-ви и 2-ри февруари 2017 година во Пелагонискиот регион беа организирани 3 информативни средби за можностите кои се нудат преку ИПАРД програмата 2014-2020. На овие настани кои се одржаа во Прилеп, Битола и Могила присуствуваа повеќе од 200 …..

Повеќе

Категории

Последни Новости