Јавни повици во рамки на Програмата за развој на туризмот за 2023 година

  Министерство за економија објави два јавни повици во рамки на Програмата за развој на туризмот за 2023 година: 1. Јавен повик за финансиска поддршка за женско преприемништво во туризмот Предмет на јавниот повик е субвенционирање на туристички претпријатија во …..

Повеќе

  Фонд за иновации и технолошки развој со нов јавен повик „Кофинансирани грантови за технолошки развој за забрзан економски раст” –5.060.000 евра поддршка за микро, мали и средни компании Целта на повикот е да се поддржат домашните компании да создадат …..

Повеќе

Со дигитална трансформација до иновација

  Преку поддршката за дигитална трансформација во рамките на овој предзвик, претпријатијата од земјоделско-прехранбениот и туристичкиот сектор како натпреварувачи ќе можат: -да ги дигитализираат процесите и услугите со што ќе обезбедат подобро планирање, донесување на бизнис одлуки на основ на …..

Повеќе

ЈАВЕН ПОВИК за претпријатија од приватниот сектор кои се подготвени да го поттикнат својот деловен развој преку создавање на нови работни места и зелени инвестиции со користење на неповратни финансиски средства – грантови

УНДП Јавен повик за финансиска поддршка на неповратни финасиски средства – грантови за мерката 8 „Поддршка за креирање нови работни места преку зелени инвестиции“ од Оперативниот план 2022 Овој јавен повик е наменет за претпријатија од приватниот сектор кои се …..

Повеќе

Јавен конкурс за инструмент за поддршка по редовна постапка: Ко-финансирани грантови за комерцијализација на иновации

 Фондот за иновации и технолошки развој објави: Јавен конкурс за инструмент: Ко-финансирани грантови за комерцијализација на иновации. Целта на овој инструмент е да поттикне зголемување на активности за истражување и развој во приватниот сектор, да се охрабри соработката помеѓу приватниот …..

Повеќе

Предизвик за воспоставување лаборатории за истражување, креирање и иновативност „МАKERSPACE“

Фондот за иновации и технолошки развој на 29.09.2022 година објави “Предизвик за воспоставување лаборатории за истражување, креирање и иновативност „МАKERSPACE“. Предизвикот за воспоставување на лаборатории за истражување, креирање и иновативност – MAKERSPACE има за цел на младите во заедницата да …..

Повеќе

Јавен повик за финансирање на истражувачки проекти во основните и средните училишта “Предизвик за млади истражувачи 5 – ЗЕЛЕНИ ПРОЕКТИ”

Фондот за иновации и технолошки развој ФИТР на 20.09.2022 година објави јавен повик за финансирање на истражувачки проекти во основните и средните училишта “Предизвик за млади истражувачи 5 – ЗЕЛЕНИ ПРОЕКТИ”. Повикот се однесува на сите основни и средни училишта …..

Повеќе

Јавен повик за работодавачи кои имаат потреба од практиканти

  Младински Ресурсен Центар iCan во соработка со Агенцијата за вработување и Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП), во рамки на проектот – Креирање можности за работа за сите – Главна фаза, финансиран преку Програмата на Швајцарска агенција за …..

Повеќе

ЈАВЕН ПОВИК бр. 01/2022 за доставување на барања за користење на средства од ИПАРД Програмата 2014-2020

  1. Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој (во понатамошен текст: Агенцијата) како надлежна институција и договорен орган за спроведување на Инструментот за претпристапна помош за рурален развој на ЕУ (ИПАРД) ги повикува сите заинтересирани правни лица …..

Повеќе

Јавен конкурс по редовна постапка за Кофинанисрани грантови за новоосновани трговски друштва „старт-ап“и „спин-оф“ 4

  Фондот за иновации и технолошки развој на ден 09.06.2022 година, објави Јавен конкурс за поднесување на предлог – проекти за финансирање под инструментот за поддршка „Кофинансирани грантови за новоосновани трговски друштва старт-ап и спин оф“. Целта на инструментот е …..

Повеќе

ЈАВЕН ПОВИК за субвенции за туристички цели на селски домаќинства

Согласно Програмата за развој на туризмот за 2022 година Министерството за економија објави ЈАВЕН ПОВИК за субвенции за туристички цели на селски домаќинства. Право на учество имаат сите физички лица кои вршат угостителска дејност и се категоризирани согласно Правилникот за …..

Повеќе

ЈАВЕН ПОВИК за финансиска поддршка за женско претприемништво во туризмот

  Согласно Програмата за развој на туризмот за 2022 година Министерството за економија објави ЈАВЕН ПОВИК за финансиска поддршка за женско претприемништво во туризмот. Предмет на јавниот повик е субвенционирање на туристички и угостителски претпријатија во сопственост на жени (над …..

Повеќе

Јавен повик за кофинансирани грантови за технолошки развој за забрзан економски раст

  Фондот за иновации и технолошки развој објави нов јавен повик за кофинансирани грантови за технолошки развој за забрзан економски раст. Целта на повикот е да се поддржат домашните компании да создадат услови за надминување на последиците од економската криза, да …..

Повеќе

Јавен повик за бескаматна кредитна линија за обртни средства за компании погодени од енергетската и економската криза

  Објавен е Јавниот повик за нова бескаматна кредитна линија за компании погодени од енергетската и економската криза. Аплицирањето почнува од 11 мај 2022 година, 09:00 часот и ќе трае 15 дена со електронско поднесување на барања. За кого е …..

Повеќе

ЈАВЕН ПОВИК ЗА СУБВЕНЦИОНИРАЊЕ НА МИКРО, МАЛИ И СРЕДНИ ПРЕТПРИЈАТИЈА

  Министерството за економија согласно Програмата за реазвој на претприемништво и конкурентност на мали и средни претпријатија за 2022 година, објави јавен повик за субвенционирање  на микро, мали и средни претпријатија, преку кофинансирање на 30% од докажаните трошоци направени за …..

Повеќе

ЈАВЕН ПОВИК ЗА СУБВЕНЦИОНИРАЊЕ НА ЗАНАЕТЧИИ

  Министерството за економија согласно Програмата за реазвој на претприемништво и конкурентност на мали и средни претпријатија за 2022 година, објави јавен повик за субвенционирање  на занаетчии, преку кофинансирање на 40% од докажаните трошоци направени за набавка на машини и …..

Повеќе

Работилница за Паметна Специјализација

  Центарот за развој на Пелагониски плански регион Ве поканува на работилница на тема: „Смарт Специјализација“ , која ќе се одржи во среда на 23.03.2022 година во Хотел Милениум во Битола со почеток од 10:00 часот. Учесниците на оваа работилница …..

Повеќе

ЈАВЕН ОГЛАС за финансиска поддршка за потрошена електрична енергија за лица со ниски примања за 2022 година

  Министерството за економија во рамки на програмата за заштита на ранливи потрошувачи на енергија за 2022 година објави јавен повик за финансиска поддршка за потрошена електрична енергија за лица со ниски примања за 2022 година. Лицата со ниски примања …..

Повеќе

Објавен повик од ИПАРД II за: Диверзификација на фарми и развој на мали бизниси 9,6 милиони евра

  Почитувани, Бизнис Центарот при Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион Ви испраќа информација за објавен повик од ИПАРД програмата за Диверзификација на фарми и развој на мали бизниси.Повикот е објавен од страна на Агенцијата за финансиска поддршка во …..

Повеќе

Јавен повик за пријавување на интерес од страна на угостителски објекти – Министерство за економија

  Согласно програмата за поддршка на домашен туризам за работници со ниски приходи, Министерството за економија објави јавен повик за пријаввуање на интерес од страна на угостителски објекти за сместување за прием на гости кои ќе добијат потврда за одмор …..

Повеќе
1 2 3 7

Категории

Последни Новости