ЈАВЕН ОГЛАС за финансиска поддршка за потрошена електрична енергија за лица со ниски примања за 2022 година

 

Министерството за економија во рамки на програмата за заштита на ранливи потрошувачи на енергија за 2022 година објави јавен повик за финансиска поддршка за потрошена електрична енергија за лица со ниски примања за 2022 година.

Лицата со ниски примања се стекнуват со  финансиска поддршка преку намалување на месечната сметка за потрошена електрична енергија во износ од 600 до 800 денари месечно.

Доделувањето на средствата го врши Министерството за економија преку селекција на пристигнатите барања со примена на принципот на најниски примања во домаќинството во 2021 година.

Повеќе информации за јавниот повик на следниот ЛИНК.

Категории

Последни Новости