ЈАВЕН ПОВИК за финансиска поддршка за женско претприемништво

 

Министерството за економија согласно програмата за конкурентност, иновации и претприемништво за 2020 година, објави јавен повик за финансиска поддршка за женско претприемништво. Предмет на јавниот повик е субвенционирање на претпријатија во сопственост на жени (над 50%) и управувани од жени, преку кофинансирање  на 50% од докажаните трошоци но не повеќе од 120.000 денари по апликант за следните трошоци:

-набавка на опрема и алати
-уредување /подобрување на деловен простор
-воведување на софтверски решенија

Повеќе информации на следниот ЛИНК.

Категории

Последни Новости