ЈАВЕН ПОВИК за субвенционирање на трошоци за ангажирање на чираци

 

Министерството за економија согласно Програмата за конкурентност, иновации и претприемништво за 2020 година објави јавен повик за субвенционирање на трошоци за ангажирање на чираци од страна на вршители на занаетчиска дејност преку субвенционирање на 75% од докажаните трошоци исплатени како надоместок  за ангажирање на чирак но не повеќе од 30.000 денари по апликант.

Повеќе информации за повикот на следниот ЛИНК.

Категории

Последни Новости