ИЗ Прилеп 3

Индустриската зона Прилеп 3 се наоѓа во северозападниот дел од градот, покрај регионалниот пат за Македонски брод P1303. Во непосредна близина на зоната достапни се: водовод, канализација, електрика.

ИЗ Прилеп 3

Вкупна површина: 381.600 м2 (38,16 ха)

Вкупно парцели: 168

  • Индустрија: 137 парцели;
  • Колективно домување: 27 парцели;
  • Образование: 2 парцели;
  • Големи трговски центри: 1 парцела;
  • Спортски терени: 1 парцела.

Оддалеченост од центарот на општината: 1,6 км

Контакт: Цвете Станојоска

Телефон: +389 77 540 919

Email: [email protected]  //  [email protected]

Веб страна: www.prilep.gov.mk

 

Инфраструктура во зоната

Електрична енергија
Водовод
Атмосферска канализација
Фекална канализација

 

Оддалеченост

Оддалеченост од Километри
Автопат E-75 59
Автопат Е-90 (Р. Грција) 85
Пристаниште Солун (Р. Грција) 222
Пристаниште Драч (Р. Албанија) 286
Аеродром Скопје 114
Аеродром Охрид 84
Аеродром Солун (Р. Грција) 202
Граница со Турција 635
Битола 46
Ресен 82
Охрид 128

 

 

Категории

Последни Новости